Ukrajinski mediji javljaju kako je Ukrajinka koja je prije dva dana poginula u prometnoj nesreći na autocesti kod Posedarja poznata pravnica i političarka Irina Berezhnaya.

Podsjećamo, nesreća se dogodila kada je 38-godišnji vozač Mercedesa iz Bugarske sletio s autoceste i udario u potporni stup, te je na mjestu preminuo zajedno s Berezhnayom. S njima je u automobilu bilo i osmogodišnje dijete, kći ukrajinske političarke, koje je prošlo s ozljedama i izvan je životne opasnosti.

Nesreća se dogodila na autocesti A1 kod Zadra kada je vozač Mercedesa udario u stub. Dvije osobe su poginule, a jedna s težim povredama prebačena u bolnicu u Zadar. Zadarska policija saopćila je da je u nesreći poginuo 38-godišnji vozač iz Bugarske.

Ukrajinski mediji javljaju da je Irina Berezhnaya bila političarka ukrajinske Partije regija, koja je bila zastupnica u ukrajinskom parlamentu i za koju se vezivalo nekoliko afera. Informaciju o pogibiji potvrdila je i zastupnica Partije regija u ukrajinskom parlamentu Elena Bondarenko.

"Da, istina je, Ira je u raju...", napisala je Bondarenko na društvenim mrežama.