U Kukljici na otoku Ugljanu obilježena je 503. godišnjica "Gospe od Sniga", najvećeg kukljiškog blagdana, koji se slavi od 1514. godine.

Uz jedinstven običaj same procesije koja se kontinuirano održava svake godine 5. kolovoza, program proslave blagdana Gospe od Sniga bio je bogat raznoraznim kulturno zabavnim i sportskim događanjima.

U crkvici "Gospe od sniga" kod uvale Ždrelac održana je svečana koncelebrirana sv. Misa koju je ove godine predvodio Don Mario Soljačić, župnik Ugljana i Lukorana. Svečanost i misu svojom prisutnošću uz mještane Kukljice uveličali su brojni turisti i posjetitelji iz okolnih mjesta. Nakon mise gotovo svi ribarski brodovi, svečano okićeni brodskim zastavama, vozili su mještane i njihove goste do kukljiške rive, nakon čega je uslijedila dugogodišnja tradicija procesije prijenosa kipa „Gospe od Sniga" do crkve Sv. Pavla Kukljica. Gospin kip nosile su djevojke odjevene u bijelo.

U kasnoposlijepodnevnim satima održali su se brojni sportski događaji, turnir odbojke u pijesku, streličarstvo, bacanje potkove, utrka parova a potom skidanje pršuta, povlačenje konopa i tradicionalna utrka tovarov, a navečer koncert Dražena Zećića i grupe Banana.