ZADAR - Problem vožnje jednosmjernom Trpimirovom obalom u zabranjenom smjeru, novija je pojava u prometno kaosu Zadra.
Teško da će netko tko je iz Zadra, pored dvostrukog znaka upozorenja, nastaviti uz Marasku kontra smjerom.

To mogu jedino stranci i to oni koji se oslanjaju na „blesimetar" zvan GPS. Nakon autobusa, čiju je vožnju u suprotnom smjeru u medijima objavila jedna naša sugrađanka, ona je nakon dana u kojem je 11 vozila zatečeno u dvostrukom prekršaju (neki su vozili brže od inače niske dopuštene brzine nimalo bezopasnom Trpimirovom,op.a.) pisala nadležnim službama. Dobronamjerno, upozoravajući, imenom i prezimenom. Iz PU zadarske dobila je nepotpisani odgovor u kojem se navodi kako prometna signalizacija nije u njihovoj nadležnosti, te se građanka Zadra upućuje na Komunalni odjel Grada Zadra.

Bilo je to pismo uzalud, doduše elektronskom poštom, jer na njega nikad nije stigao bilo kakav odgovor. Makar izraz zahvalnost na upozorenje a kamoli najava servisa građana, što bi trebala biti gradska uprava, da će se nešto poduzeti.

A svi dobro znamo da bi policija trebala brinuti o sigurnosti građana, osobito u prometu, da je ona ta koja mora zapažati i rješavati crne prometne točke grada. I da su oni ti koji daju suglasnosti na nova prometna rješenja na privremene prometne regulacije, itd. I na kraju kao prometna struka mogu sugerirati da se onima koji slušaju GPS, „ispred nosa stavi veliki znak upozorenja kao na autocestama, kao što su nama sugerirali u situaciju dobro upućeni sugrađani. Kad već Trpimirova obala ne može postati dvosmjerna, jer niti možemo, a niti želimo „cimentati more", kao što je to u pjesmi.