ZADAR - U policijskom biltenu, dnevno dominiraju događaji iz turističke gužve, pa tako i narušavanje javnog reda i mira koje ostavlja ružnu sliku koja se onda širi kanalima društvenih mreža.

Takvu jednu situaciju imao je 51-godišnji vlasnik apartmana u Kožinu, inače austrijski državljanin hrvatskog podrijetla, koji je popravljao bazen. Mladi gosti su ga nestrpljivo čekali, a onda je ona uzela kameru i snimala ga, najavljujući kako će to objaviti na booking. com, referentnoj internetskoj stranici. Na to je domaćin izbio djevojci kameru iz ruke, opalio je po ruci, a njezin 32-godišnji partner udario je domaćina šakom u glavu, navodi se u obradi slučaja koji je završio tako da su gosti iz unutrašnjosti Hrvatske morali prije vremena napustiti apartman.

Drugi slučaj zbio se na plaži malog otočića Lavdare. Na meti je bila 18-godišnjakinja, švicarska državljanka, hrvatskog pdrijetla. Nju je napala 40-godišnja Njemica, a onda je za vrat uhvatio njezin 41-godišnji partner. U pomoć kćerki je došao 41- godišnji otac. Zbog čega je došlo do takvog sukoba na plaži, doznat će se na Prekršajnom sudu.

Treći događaj još u obradi zadarske policije. Jučer poslijepodne na Silbi, u jednom kafiću 63-godišnjak (domaći) je iz još neutvrđenih razloga napao 53-godišnju Slovenku. Njoj je u pomoć pristupio 57-godišnjak, također domaći, te je otjerao napadača. Još se ne zna epilog ove neugodne situacije.