ZADAR - I dok je do direktora Odvodnje Ante Josipa Šikića danas, nakon objave vijesti da odlazi na novo direktorsko mjesto, nemoguće bilo doći, tu su nam vijest potvrdili čelnici Vira i Grada Zadar.

Gradonačelnik Branko Dukić pisanim putem nam je poručio kako je u „dogovoru s gospodinom Šikićem, koji je izrazio želju prijeći na novo radno mjesto, pa će njegovo radno mjesto na vrijeme biti popunjeno novim kadrom.

Dukić k tome dodaje kako tvrtka Odvodnja normalno funkcionira i tako će nastaviti.
U razgovoru s načelnikom Vira Kristijanom Kapovićem doznali smo kako će od 1. rujna Šikić preuzeti mjesto direktora općinske Čisti otok Vir. Njemu mandat na mjestu direktora Odvodnje ističe 1. studenog, kazao nam je Kapović.

- Kada se po medijima počelo šuškati kako Šikić više i neće biti direktor Odvodnje (iz političkih razloga, pripadnosti MODESU. op.a), mi smo zaključili kako bi on bio odličan kadar za naš tim. U Viru se radi u Hrvatskoj najveći EU projekt vode i kanalizacije, vrijedan milijardu kuna. Do sada je uloženo 250 milijuna, u srijedu smo dobili odluku za ulaganje od još 750 milijuna kuna u vodovod i kanalizaciju za četiri općine. Na Viru će se graditi veći, a u Ninu manji pročistač otpadnih voda. Tu će nam njegovo znanje, stručnost i iskustvo itekako dobro doći, pojasnio je načelnik Vira.

Kapović nam je ispričao kako su Šikića zvali na razgovor s ponudom za dolazak na Vir, a njegov konačni pristanak su dobili nakon što je on obavio razgovor s gradonačelnikom Dukićem.
Plaća, vjerojatno nije bila prevaga. Direktori komunalnih poduzeća u Viru imaju plaću oko 10 tisuća kuna neto.

Načelnik Kapović u svibnju je direktorima općinskih tvrtki ponudio novi ugovor. Dosadašnji direktor tvrtke Čisti otok, Željan Kalac vratio je nepotpisani ugovor. On je bio i direktor Vir turizma. Na tom je mjestu došao nakon što je s mjesta direktora otišao Zadranin Zdenko Mičić. Nova direktorica Vir turizma je Kristina Perić, a direktor Čistog otoka Ante Josip Šikić.
U toj razmjeni zadarsko - virskih kadrova, s direktorskog mjesta je još u svibnju otišao SDP-ov gradski vijećnik Antun Novoselović. On je pune četiri godine bio direktor Vir zaštite, a sada je osnovao svoju tvrtku. Od njega se očekivalo da bude 100 posto na Viru, razložio je Kapović.