U Solani Nin jučer je održan 6. Festivalu soli. Posjetitelji su uživali u raznovrsnim događanjima, od posjeta Muzeju soli, Kući soli i vođenjima po polju soli, do obilaska izloženih štandova.

Na prvom štandu posjetitelji su mogli degustirati nove proizvode Solane s cvijetom soli - sir, sladoled i slatkiše, te eko sokove koji nadopunjuju paletu novih proizvoda. Na drugom štandu prezentirali su se proizvodi kao što je dimljena sol, maslinovo ulje s cvijetom soli i ostale delikatese. Na trećem štandu prezentirana je mirisna sol, a na četvrtom najmlađi su se mogli prijaviti kako bi zajedno s vodičem obišli polja soli u „potrazi za blagom". Radnici su unatoč žegi skupljali sol, pa su se posjetitelji mogli osvjedočiti kakav je to mukotrpan posao bio.

Turistička zajednica Grada Nina predstavljala je svoju destinaciju promidžbenim materijalima te posjetiteljima pružala informacije o tome što vrijedi posjetiti te zašto je Nin odabran kao najromantičnija destinacija Europe. U večernjem programu nastupili su Tamburaški orkestar KUD-a Branimir Nin i Ninske mažoretkinje, izvijestila je Marija Dejanović.