Danas se priređuje 6. Festival soli Solane Nin koja je pripremila zanimljiv program.

Festival soli odvijat će se od 10-13 i od 17-22 sati.

Očuvanje tradicije ručnog branja soli u kraljevskom gradu Ninu na poljima soli postoji već 1500 godina. Uvertiru  6. Festivala soli dat će tradicionalna glazba Ninskih tamburica i ples Ninskih mažoretkinja, a zanimljivost festivala odražava se u igrama i edukativnom programu. Naravno sol je glavni sastojak oko kojeg se vežu sva događanja. Posjetitelji tako mogu otkriti sve blagodati ekološke soli, njeno korištenje u službi ljepote i njege kože te pravilne primjene u kuhinji, a i dobro se zabaviti.

U jutarnjim i popodnevnim satima za sve posjetitelje namijenjene su razne edukacije na poučnoj stazi soli na kojima će posjetitelji saznati i vidjeti sve pojedinosti kako ručno nastaje ekološka sol i kako dolazi do kuhinjskih stolova.  Ove godine na festivalu soli Solana Nin i Paška Sirana zajedno će predstaviti svoj novi proizvod koji su razvijali zadnjih godinu dana. Riječ je o ručno rađenom siru s cvijetom soli.

U igrama sa soli uživat će starija i mlađa populacija, svatko na svoj način, netko u otkrivanju blaga na poljima soli a netko u bojanju soli.