Gradski vijećnici Mate Lukić (HSP AS) i Kristijan Kovačević (HNS) pokrenuli su pitanje uklanjanja ratnih ruševina u Zadru. Ukupno ih je iz Domovinskog rata preostalo 69, a za njihovo je uklanjanje u gradskom je proračunu osigurano 300 tisuća kuna godišnje. 

- To je dovoljno za samo tri objekta godišnje, stoga ispada da će njihovo uklanjanje potrajati 20 godina, istaknuo je Kovačević. 

Gradonačelnik Branko Dukić je odgovorio:

- Svjedoci smo da to traje, krene se proaktivno pa se zaustavi. Nailazilo se na mnoge prepreke, no nadam se da je društvo došlo do toga da su svi suglasni da se ruševine maknu i ne prestavljaju više opasnost za mještane. Nadam se da će u mom mandatu ta rugla biti uklonjena. Radit ćemo i sredstva u proračunu planirati prema tom cilju, odgovor je zadarskog gradonačelnika.

Od mandata Zvonimira Vrančića, preko prošlog Božidara Kalmete, gradske vlasti nisu riješile taj problem. Ruševine kuća građane podsjećaju već "kvarat" stoljeća na ratne godine prošlog stoljeća. Stranci, oni se mogu samo čuditi i biti zbunjeni pred tako vidljivim tragovima europske civilizacije