U kojoj je fazi projekt za stare zgrade Tehničku školu na Poluotoku, zanimalo je Darija Nakića, gradskog vijećnika HDZ-a i bivšeg ministra zdravlja. 

- Taj je prostor namijenjen za Sveučilište, što mislim da je odličan projekt jer bi tamo kroz cijelu godinu boravilo 1000 do 1500 studenta, što bi revitaliziralo Poluotok u zimskim mjesecima, naglasio je Nakić. 

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić poručio je kako je održao sastanke s predstavnicima Županije i Sveučilišta u Zadru, korisnicima tog prostora kojeg je zaklada Bakmaz ostavila Gradu za obrazovanje.

- Što se tiče onog skladišta uz školu, tu je otvorena namjena, Grad tu ima interes - izgradnju javne garaže. Radimo na tome, dogovaramo, rekao je Dukić. 

Ideju o izgradnji javne garaže na mjestu nekadašnjih radionica TŠC-a promovirao je svojedobno Dražen Grgurović kao dogradonačelnik Zadra, danas u ulozi potpredsjednika Gradskog vijeća. Županija je svojedobno zgradu podijelila između Sveučilišta i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (čija je ravnateljica Marjana Bakmaz HDZ-ova vijećnica) koja je naručila izradu projektne dokumentacije za novu školu na mjestu radionica. Sveučilište je davno dobilo i lokacijsku dozvolu, ali nisu uspjeli dobiti novac za obnovu i novu namjenu stare zgrade Tehničke škole koja se naočigled raspada. Osim što je ruglo grada, stara školska zgrada velika je opasnost za prolaznike. A ispada kako nitko nije odgovoran jer je škola napuštena prije 10-ak godina.