Kada se namjerava pokrenuti izrada rješenja za bolju protočnost na Žmirićima, upitala je gradsku upravu HDZ-ova vijećnica Elvira Sterle, upozoravajući na duge kolone koje svake turističke sezone na raskrižju Ulici Hrvatskog sabora, Puta Nina i Puta Matije Gupca dočekaju građane. 

- Svjedoci smo da je gotovo nemoguće tamo prolaziti, a osnovana je bojazan da u slučaju hitnih intervencija u Kožinu, Petrčanima ili Diklu, koje ipak ima alternativni obalni pojas, ne postoji način da stignete do grada osim zaobilaznim putem preko Bokanjca. To nekome može značiti život ili smrt. Rješenje za Žmiriće trebao bi biti prioritet, istaknula je Sterle.  

Pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap ponovno je napomenuo kako je ta dionica u nadležnosti Hrvatskih cesta. 

- Imali smo nekoliko sastanaka na tu temu. U ovom se trenutku radi projektna dokumentacija i imamo čvrsta obećanja da bi se sljedeće godine krenulo s rekonstrukciojom tog raskrižja. Činjenica jest da je velika gužva i pritisak u ljetnim mjesecima, ali evo očekujemo da će taj projekt biti realiziran dogodine, poručio je resorni pročelnik na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.