SDP-ov gradski vijećnik Erol Gaši na današnjoj sjednici Gradskog vijeća osvrnuo se na nedavni apel Vodovoda za racionalno postupanje s vodom zbog kvara na pogonskom motoru jedne od četiri pumpe na glavnom vodocrpilištu Dolac. Podsjetimo, iz gradske tvrtke zamolili su građane da se suzdrže od zalijevanja vrtova i pranja auta. Za punjenje bazena, polijevanje sportskih i javnih površina, treba pitati dozvolu, a zabranjeno je punjenje autocisterni, dok se hidranti mogu puniti samo u protupožarne svrhe, upozorili su iz Vodovoda. 

- Volimo se pohvaliti da smo napredan grad, a ovo nije prvi put da se ovo događa. Prije nekoliko godina naselje Novi Bokanjac cijelo je ljeto bilo pod redukcijom vode. Kako je u 21. stoljeću moguće da u jednoj od vodećih tvrtki imamo takav izvanredan apel usred turističke sezone?, pitao je Gaši gradonačelnika Branka Dukića. 

Dukić je napomenuo da je na sam dan kvara održao sastanak s direktorom Vodovoda Tomislavom Matekom. 

- Direktor je iznio plan koji smo proveli. Niti u jednom trenutku u pitanje nije došla vodoopskrba u gradu, prijetnja je bila veća za općine u županiji. Normalno je da se i u 21. stoljeću se događaju kvarovi, događat će se i ubuduće. Sljedeće godine u planu je promjena pumpi. Nije se osjetio strašan pad u vodoopskrbi, ali i dalje podsjećamo građane da pripaze dok se kvar ne riješi te da ne zalijevaju uzalud površine. To je jedan bonton oko kojeg se trebamo usuglasiti u ovakvim situacijama, poručio je zadarski gradonačelnik. 

Gaši mu je replicirao:

- Slažem se da se građani trebaju racionalno ponašati, ali bilo bi puno djelotvornije preventivno djelovati, a ne izdavati upozorenja kao u Sjevernoj Koreji i zabranjivati određene stvari. Slažem se da je normalno da se kvarovi događaju u 21. stoljeću, bit će ih i u 22. stoljeću, ali jedna velika i ugledna tvrtka mora imati u svom planu krizne situacije i biti spremna na njih. Kada nije spremna, onda imamo ovo što se događa danas.