Turistička zajednica općine Ražanac i ovog je ljeta pripremila bogat zabavni, kulturni, i sportski program. Iako se već puno pjevalo i plesalo, još je mnogo toga ostalo.
Mjesto svih događanja ovog tjedna je Riva u Ražancu na kojoj će se već večeras od 17.30 sati napeto iščekivati tko će pogađati pravo u sridu, a tko će u pripetavanje na 4. Ražanačkoj alci.

U utorak, 1. 8., od 16 sati započinje ekipno natjecanje u Morskim igrama za naše najmlađe, a nastavlja se u srijedu 2.8. u isto vrijeme Kopnenim igrama. Djeca u dobi od 7 do 14 godina, u ekipama po 6 sudionika, za početak će plivati, veslati, i roniti, a onda i zaigrati morsku košarku. Oni kojima bolje ide križić-kružić, dodavanje vodenim balonima, punjenje kantica i poligon moći će za svoju ekipu osvojiti nove bodove već sutradan, kad se nastavlja s 5. Ražanačkim ljetnim igrama.

Odrasli će 2. kolovoza nakon 18:30 sati odmjeravati snage u potezanju konopa, bacanju kamena s ramena, ispijanju piva, a onda ključne posljednje bodove za svoju ekipu osvajati u bosonogom trku. Dame će pak snage odmjeriti u pravom damskom sportu - bacanje kamena s ramena.

Najspretnija i najbrža Vesla (timovi po 2 sudionika) natjecat će se u četvrtak, 3. 8. od 16 sati u dobrom starom veslanju. Tradicionalna Regata do Školja s polaganjem vijenca kreće 5.8. u 9 sati s Rive u Ražancu, nakon koje slijedi Ribarska marenda i kupanje.

- U večernji program povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti uvest će nas lokalni ribari demonstracijom potezanja mriže na Pisku s početkom u 19:30 sati, a zabava će se nastaviti dugo u ljetnu noć uz nastup grupe „Vista", poručuju organizatori,