Na javni natječaj Grada Zadra za izgradnju novog raskrižja Ulica Josipa Jurja Strossmayera i Ulice Ivana Mažuranića stigle su četiri ponude. 

Taj je cestovni prolaz kod Marine i parka Vruljica MUP proglasio „crnom točkom" u svom projektu sigurnosti u prometu te će financijski sudjelovati u ovom zahvatu procijenjene vrijednosti 2.515.000 kuna (bez PDV-a).

Napovoljniju ponudu u iznosu od 2 396 908 kuna (bez PDV-a) dala je zadarska Vodoinstalacija i njihova geodetska tvrtka Paralela. U njihovim je rukama rekonstrukcija druge crne zadarske crne točke, raskrižja ulica Benka Benkovića, Put Bokanjca i Put Nina, koju će raditi sa Sarađenom. Zadarske građevinske tvrtke na jesen čeka i najveći posao zadarske cestogradnje od Hrvatskih cesta - obnova ceste od Bulevara do Istarske obale. 

Gradski koncesionar za održavanje prometnica tvrtka Ceste Zadarske županije na natječaj za raskrižje kod Marine ponudila je iznos od 2 496 983 kuna, dok je Tim iz Nadina izvedbu radova procijenio na 2 552 850 kuna. Najviša ponuda stigla je iz Splita. Poduzeće za ceste Split za rekonstrukciju su dale ponudu u iznosu od 2 623 505 kuna. 

Projekt rekonstrukcije ove kritične zadarske prometnice još je 2015. godine izradila zadarska tvrtka Donat. Proširit će se postojeći koridor ceste i poboljšati horizontalni elementi ceste. Strossmayerova ulica proširit će se na svoju jugozapadnu stranu tako da će se na toj strani prometnice izmjestiti nogostup i postojeće zelenilo na novo planiranu lokaciju. Uz rekonstrukciju ceste, projektom je predviđena obnova vodovoda, odvodnje te javne rasvjete na tom raskrižju. Ovom gradnjom znatno će se poboljšati prometno stanje kako u samoj ulici tako i na području grada, stoji u opisu prometnog rješenja za opasno zadarsko raskrižje. 

Nakon žalbenog roka, izabrat će se izvođač radova čiji je početak najavljen za jesen.