ZADAR - Prvim rebalansom proračuna Grada Zadra, koji će se naći na sjednici Gradskog vijeća u utorak, doći će do povećanja iznosa u gradskoj blagajni s 383.6 na 405.7 milijuna kuna.

Kao što je u javnosti već najavljivano, rebalans proračuna je slamka spasa za preživljavanje KK Zadar kojem se daje još 3.5 milijuna kuna. Povećanje je to od 198.2 posto na stavci sportska dionička društva u prijedlogu rebalansa gradskog proračuna, na koju nas je uputio pročelnik Ivan Mijolović.  Lani je rebalansom u kolovozu KK Zadar dobio dva milijuna kuna, ali je u drugom rebalansu povukao još 1.5 milijuna kuna.

Nema sumnje da će očekivano davanje za KK Zadar biti najžešća tema rebalansa gradskog proračuna kod oporbenih vijećnika, koji već mjesecima lamentiraju o stanju u klubu kojem je vlasnik Grad Zadar.

U klubu trebaju izabrati odgovornu osobu za trošenje tog novca, nakon što je direktor Boris Skroće u ostavci. Nadzorni odbor je objavio natječaj na osnovu kojeg bi se trebao izabrati novi direktor. Od Željka Predovana, člana NO doznali smo kako se nisu sastali od kada je sezona završena. Neki pišu kako će se mijenjati sastav Nadzornog odbora, koji će navodno izbrati novog direktora. Da bi se to dogodilo, mora se sazvati skupština dioničara, a to je procedura od najmanje mjesec dana. Na Višnjiku je stanje alarmantno, koliko god se o tome šutjelo.
Rebalans proračuna odnosit će se na još dva sportska kluba koja ulaze u premium ligu. Pa će tako KK Jazine Arbanasi preko Sportske zajednice Grada Zadra dobiti još 120 tisuća kuna. Za najam dvorane Stolnoteniskom klubu Donat te administrativnih i organizacijskih troškova KK Jazine Arbanasi  iz gradskog proračuna prebacit će se ukupno 140 tisuća kuna. Neslužbeno doznajemo kako bi iz tog "koša" za trošak najma dvorane za STK Donat namijenilo se 40 tisuća kuna.