ZADAR - Gradonačelnik Branko Dukić pohvalio je na svom prvom kolegiju pročelnika za EU fondove Šimu Erlića i njegov odjel koji je nositelj kapitalnih investicija u Zadru.

Nakon obnove Kneževe palače, obnavlja se Providurova, priprema se projekt bedema, itd. , naveo je Dukić.
U tom odjelu provodi se ukupno 18 EU projekata i priprema se za majku svih projekata - ITU.

Za taj mehanizam Integriranog teritorijalnog ulaganja Europske komisije nam je, zahvaljujući Erlićevom odjelu odobrila 35 milijuna eura koje Grad Zadar može trošiti do 2023. godine. Za razliku od samog Odjela za EU fondove, koji je gotovo spreman za akreditaciju u rujnu, vidjet će se koliko je lokalna zajednica sposobna uzeti ponuđeni novac.
- Odjel za EU fondove morao se ekipirati, napraviti novu sistematizaciju i odsjek koji će biti samo za ITU. Grad  Zadar u rujnu će dobiti akreditaciju te će raspisati javni poziv za korisnike tog potencijala koji nam dolazi iz programa ITU EU fonda. Mi ćemo pripremiti popis natječaja i očekujemo da će prvi natječaj za dobivanje EU bespovratnog novca biti raspisan u ovoj godini, najavio je pročelnik Erlić. Prema istim propozicijama EU, Grad Zadar mora potrošiti 10 milijuna za funkcioniranje ITU-a.