Zadrani koji žele putovati do Raba ubuduće će to moći najjednostavnije napraviti dolaskom do Luna na otoku Pagu, koji je od jučer s Rabom povezan prvom međužupanijskom brodskom linijom u Hrvatskoj. Linija je i i ranije uspostavljana u dva navrata, ali i gašena.

- Najbrži i najjeftiniji način da dođete do susjednog otoka Paga, te sami otkrijete djevičanske ljepote mjesta Lun, Jakišnica, Novalja, plaže Zrće i ostalih mjesta, od davnina poznatih po specifičnom mediteranskom ugođaju, maslinama, domaćem vinu i Paškom siru. Brodicom se može u jednom smjeru prevesti do 7 bicikala. Udaljenost između luka Rab i Lun (Tovarnele) iznosi 4,5 Nm. Ako želite od otoka Paga sa brodicom "Maslina" doći na otok Rab otvaraju Vam se mogućnosti da se upoznate sa bogatom prošlošću otoka i njegovim svekolikim prirodnim karakteristikama, te posjetite mnogobrojne turističko ugostiteljske objekte otoka, ističu iz Rapske plovidbe.

Brodica Maslina može prevesti 12 putnika, a razvija prosječnu brzinu od 8 čvorova. Linija se financira sredstvima Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, a svaka dodatno dogovara udjel koji će financirati jedinice lokalne samouprave, Grad Rab i Grad Novalja. Povratna karta u sezoni je 60 kuna.