ZADAR - Iako su od Grada Zadra dobili dozvolu, radovi na zgradi Maraske gdje bi se 2019. godine trebao otvoriti hotel Maraska Hyatt, neće početi ove sezone.

- Još čekamo nekoliko detalja koji nisu riješeni. Nećemo raditi u sezoni. Počet ćemo s radovima tek u rujnu, doznajemo od Buraka Baykana, regionalnog direktora Dogus grupe.

Njihova tvrtka Zadar resort dobila je građevinsku dozvolu za hotel, a prije toga za pristupnu cestu. O kojim tehničkim detaljima se radi Baykan nije otkrivao, ali oni se usklađuju i s izvođačem radova. Radi se o građevinskoj tvrtki Kamgrad iz Zagreba s kojom se dogovorilo 90 posto posla, dodaje Bykan. Ostalo je potpis na ugovor i rješavanje tehničkih detalja za to kapitalno gradilište.

Osim hotela, Dogus grupa radi dvije stambene zgrade s luksuznim stanovima i trg s komercijalno-ugostiteljskim objektima. Na ta dva projekta još se radi s arhitektom Viktorom Udženijem, koji ima adresu u Zadru a sjedište ureda u Dubaiju.

- Stanove je teško planirati. Mi u tome nemamo iskustvo. Radimo kvalitetni miks stanova, kako bismo ih tehnički organizirali da ih što bolje i brže prodamo, kazao je direktor Bykan.

Zbog financiranja osnovali su i novu tvrtku koja će biti investitor stanogradnje. HBOR, koji je nositelj financiranja gradnje hotela, ne može biti kreditor i za stanove.

Zato je Zadar resort investitor samo za hotel, ističe Bykan, podsjetivši kako će gradnja stanova i trga biti brža od hotela, a plan je da se istodobno završe kao novi kompleks na tom atraktivnom dijelu Zadra.