ZADAR - Nakon što je u veljači poništen natječaj za projektiranje i izvođenje radova na Centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje, tvrtka Eko je objavila prethodno savjetovanje kako bi novi natječaj bio objavljen u rujnu. To bi bilo idealno, obzirom da eventualne primjedbe s tog savjetovanja, koje je novina u pripremi javne nabave, mora ići Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje (SAFU). Tek kada se dobije suglasnost od SAFU, onda tvrtka Eko može objaviti natječaj.
Procijenjena vrijednost tog posla, koji se mora obaviti po kompleksnoj EU regulativi, iznosi 295 milijuna kuna. Do tada je na natječaju izabran nadzor. Procjena je bila 10.6 milijuna kuna, a posao u konkurenciji od pet ponuđača za 5.6 milijuna kuna, dobili su Invest Inženjering. Ta je zagrebačka tvrtka provodila nadzor nad radovima koji su imali EU rok za obnovu Kneževe palače. Ugovor s njima će se potpisati tek kada se ugovori izabrana tvrtka za projektiranje i izvođenje radova.
Za tehničku pomoć u projektu izabran je Ernst & Young Savjetovanje koji je bio povoljniji. Njihova ponuda je 5.1 milijun kuna, a procjena vrijednosti na natječaju iznosila je 8.1 milijun kuna. Oni već rade tehničku pomoć za Grad Zadar u natječaju za izradu master plana prometne mobilnosti.