Iz TZ  grada Nina, koja organizira jedinstvenu Ninsku šokolijadu, izvjestili su kako je u natjecateljskom programu ove godine bilo je 64 šokolara.

Ocjenjivački sud čiji posao je bio težak jer u odabiru najboljeg odlučuju tek nijanse, odabrao je najšokolare. Najbolji su se ocjenjivali u dvije kategorije Ninski šokolari i Šokolari iz ostalih mjesta u okolici Nina. Stoga su bila dva ocjenjivačka suda koja su imali velik posao, ali kao i prethodnih godina oduševili su svojim osjetilnim sposobnostima i pomogli u pronalasku najboljeg te su utvrdili da kvaliteta proizvoda iz godine u godinu raste.

Članovi žirija za ocjenu Ninskih šokolara bili su: Ive Pijaca, Zdravko Barać, Ivanka Bačić, Dolores Barać i Krešimir Laštro. Ocjenivački sud kategorije Šokolari ostalih mjesta su: Zdenko Stulić, Slavko Štulić, Bože Bakić i Marijan Zorić. Predsjednik oba ocjenjivačka žirija bio je Zdenko Stulić.

Pobjednik ovogodišnje Šokolijade u kategoriji Ninski šokolara je Slavko Dejanović, drugo mjesto osvojila je Mateja Šalov, a treće mjesto Marin Dejanović.

Pobjednici u kategoriji Šokolari iz ostalih mjesta su Kristijan Šango i Marijana Šango iz Privlake. Drugo mjesto osvojila je Gordana Grbić, iz Zadra, a treće mjesto osvojili su Ivica Matulj iz Privlake i Milan Čolak iz Krneze.