U Velikoj vijećnici Grada Zadra održana je završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti 3.

Uvodnu riječ su dale voditeljica projekta Martina Vuković i njena zamjenica Jelena Grancarić Milin. Gradonačelnik Branko Dukić pozdravio je sve okupljene i posebno zahvalio pomoćnicima u nastavi na uloženom trudu i strpljenju u radu s djecom s teškoćama:

- Želim vam čestitati na vašem zalaganju i strpljivosti koje ste pokazali, jer svu djecu trebamo štititi i voljeti, te im pomoći da se što bolje uklope u svakodnevni život.

Osvrt na realizaciju projekta kroz primjer dobre prakse prezentirale su Nada Meštrović, soc.pedagog - predsjednica Povjerenstva za uvođenje pomoćnika u nastavu u školama Grada Zadra, Ignis Lemezina, učiteljica iz OŠ Bartula Kašića i Ivana Vulić, rehabilitator iz OŠ Stanovi na primjeru djevojčice Korine i njenog obrazovnog puta popraćenog pomoćnicima u nastavi.

Rezultati i dojmovi sa svojim radionica koje su s učenicima realizirali u okviru projekta s okupljenima su podijelili Valentina Cindori, def.soc.pedagog, Vedran Suša, edu. rehabilitator i Jelena Babić, prof. rehabilitator i gestalt psihoterapeut.

Na uspjeh projekta na kraju se osvrnuo i pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić, najavivši i nastavak u idućoj školskoj godini kada će u osnovnim školama Grada Zadra biti angažirano 65 pomoćnika u nastavi.

Projekt Škola PUNa mogućnosti 3 financira se iz Europskog socijalnog fonda bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.775.785,06 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 2.089.158,90 kuna.