U nedjelju su posade kanadera imale pakleni dan. Gasili su do zadanje zrake sunca, a jedno od posljednjih požarišta bilo im je na zadarskom području, kod Lišana.

  Protupožarne namjenski organizirani snage Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, angažirana su u gašenju više požarišta na prostoru od Istre do Dalmacije.

Na prvom požarištu na otoku Viru u Zadarskoj županiji u gašenju požara sudjelovala su tri Candaira CL-415, a na požarištu Košljun na otoku Pagu u dva su navrata djelovala po tri Canadaira.

Novo požarište razvilo se u Vrani kod Biograda na moru gdje je bio angažiran jedan Canadair CL-415, a odmah nakon toga dva Canadaira poletjela su prema Brodarici kod Šibenika kako bi gasili ovo požarište.. Po prvi puta u ovoj protupoažrnoj sezoni zračne snage djelovale su na području Istre na požarištu Vodnjan gdje je djelovao jedan Canadair.

U popodnevnim satima veliki požar se razbuktao u Benkovačkom Selu gdje je upućeno pet Canadaira, a pozivi za angažiranjem zračnih snga dolaze i za najnovije požarište kod Lišana Ostrovičkih.

Na požarišta Kozjak-Dugobabe i Cista Provo-Šestanovac zračne su se snage dva purta pokušavale probiti do požarišta no zbog orkanskih udara bure i jakih turbulentnih strujanja nisu mogle započeti sa gašenjem požara. Prema riječima zapovjednika PP NOS-a HRZ i PZO puikovnika Maria Pleše vjetar puše snagom od 33 čvora te se čeka smirivanje vremena u zaleđu kako bi i na ta požarišta uputili zračne snage.
.
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 81 požara (34 u Šibensko-kninskoj, 24 Splitsko-dalmatinskoj, 16 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).
Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 650 sati naleta, pri čemu su izbacili oko 20 000 tona vode te prevezli 173 zemaljska vatrogasca i 12 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.