Dobra, zapravo najbolja vijest je da je sinoćnji požar na otoku Viru lokaliziran i stavljen pod kontrolu. Na rubnim dijelovima velikog požarišta od Lozica do Srpljice još uvijek ima dima i manjeg plamena kojega raspiruje na momente jaka bura, ali vatrogasne postrojbe neprekidno obilaze teren i gase vatru. JVP Zadar s DVD Zadar, DVD Privlaka i DVD Vir s virskim vatrogasnim zapovjednikom Tomislavom Čepićem te s ukupno sedam vatrogasnih vozila i oko 20 ljudi u dvije smjene gase požar koji je buknuo sinoć oko 23:30 u virskom naselju Lozice.

Na teren su odmah izašli virski vatrogasci, ali se zbog jake bure požar rasplamsao i nošen vjetrom preko Bandire „prevalio" do Srpljice. Cijelu noć su zajedničkim akcijama vatrogasci s Vira, iz Privlake i Zadra od zapovjedništvom JVP Zadar gasili požar koji je u Lozicama došao na svega stotinjak metara od prvih kuća uz cestu, ali je vatrena stihija na sreću na vrijeme zaustavljena.

Šteta od požara je golema, preko noći je nestao cijeli biljni pokrov, dijelovi borove šume i brojne mediteranske samonikle kulture. Prizorište od Lozica preko Bandire do Srpljice mjestimično je zaista dramatično: crna stabla, spaljena zemlja uz oštri miris dima i zgarišta. Prava je sreća kako je u zaustavljanju vatrene stihije uz vatrogasce svoj obol dao i protupožarni put spriječivši dublji prodor vatre.