ZADAR - Stečajna upraviteljica Gortana, Iva Petanjek, podnijela je izvještaj na Trgovačkom sudu o tijeku provedbe stečaja nekad uspješne građevinske tvrtke.

Popis nekretnina dostavljen je s Općinskog suda na kojem je provedena do sada najveća dražba nekretnina Gortana na području TIZ-a. Ovrhom OTP banke prodano je 157 nekretnina uz ukupnu cijenu od 50 milijuna kuna, podsjeća nas Denis Klarendić, viši sudski savjetnik koji je proveo dražbu. U njoj je prodano i 35 stanova te građevinsko zemljište na Barbaričinama koje je za 5.4 milijuna kuna iz prve kupila Vodoinstalacija. Iz sudskog ureda stečajnoj upraviteljici poslan je popis od 80 nekretnina koje će se prodavati putem FINE na elektronskoj dražbi. Radi se o poslovnim prostorima, garažama i parkirnim mjestima. Koliko će se toga prodati i kolika je ukupna vrijednost, teško je izračunati. Dio tih nekretnina nije se prodao kroz licitaciju koju je preklani proveo Općinski sud, prije nego što je Gortan završio u stečaju. 

Stečajna upraviteljica najavila je prodaju evidentiranih pokretnina - među ostalim uredskog namještaja iz prostora sjedišta Gortana u jednom od Pet nebodera, kran te vozilo marke BMW, proizvedeno 2008. godine. Za njega je procjena vrijednosti 150 tisuća kuna.

U izvještaju stečajne upraviteljice navodi se i popis izlučnih vjerovnika koji se mogu naplatiti mimo stečaja. Među njima je HEP, Montmetal, Odlagalište Sirovina i još osmero fizičkih osoba, uglavnom kupaca stanova u još uvijek polupraznom naselju TIZ.-a.