"Poštovani lopovi", počeo je svoj govor Ante Rubeša za govornicom današnje sjednice Županijske skupštine. Odmah ga je prekinuo predsjednik skupštine Željko Lončar upozoravajući ga da „ovdje nema lopova". 

Rubeša je nastavio s pitanjem županu Božidaru Longinu:

- U imovinskoj kartici novog župana ima nadasve zanimljivih stavki. Od pustih nekretnina i zemljišta koje je pribavio kao dugogodišnji djelatnik za, navodno, javno dobro posebno se ističe 1 % udjela u Marini Dalmacija. Kako je jedan lokalni potrčko Tomislava Karamarka, Zdenka Zrilića i Božidara Kalmete, koji cijeli svoj život kao politički uhljeb ostvaruje osobnu korist na grbači poreznih obveznika, došao u posjed udjela u Marini Dalmacija?, pitao je Rubeša uz fotografiju prozvanih aktera dodajući kako je župan „duboko involviran u hobotnicu koja svoje početke vuče iz poslovno financijskih bankarsko kriminalnih veza pripadnika zadarske mafije.„

Nakon niza opomena, Lončar je Rubešu izbacio sa sjednice, a Longin je na prozivke odgovorio:

- Nikada u životu niti sam kupio niti prodao nikakve dionice. Jednom davno kada sam u Županiji bio pročelnik, odnosno tada se to zvalo poglavar, imali smo zadatak biti članovi nadzornih odbora. Ja sam kao član Županije idealno gospodario s 1 %, a nakon odlaska iz Županije, nikada nisam niti kupio niti prodao niti bio vlasnik dionica u toj marini.