Povodom upisa Zadra na UNESCO-vu listu Svjetske baštine, zadarski gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima upriličio je prijem u Maloj vijećnici za Miljenka Domijana, renomiranog hrvatskog povjesničara umjetnosti i konzervatora.

Dukić je podsjetio na brojne zasluge Domijana u očuvanju i obnovi spomenika na području Zadra i Zadarske županije. U svojoj uvodnoj riječi gradonačelnik je istaknuo da je renomirani zadarski stručnjak za baštinu pokazao da je posvetio čitav svoj život gradu.

Domijan je, zahvaljujući gradonačelniku na prijemu, rekao da se mora čestitati Zadru - naglasivši: 

- Zadar je premoćan i preznačajan grad i tijekom cijele složene procedure i postupka koji vodi do upisa nekog grada na UNESCO-vu listu, znao sam da Zadar to zaslužuje - i bio u tome uporan. Uvrštenjem bedema na popis Svjetske baštine cijela zadarska povijesna jezgra, već zaštićena nacionalnim zakonom za zaštitu kulturnih dobara, dolazi i pod zaštitu UNESCO-a. 16. stoljeće promijenilo je povijesnu sliku grada u kojem nastaju europska remek-djela graditeljstva, graditelja Giangirolama Sanmichelia i njegova nećaka. Grade se značajne građevine poput Gradske lože i Gradske straže, kapele sv. Roka, klaustra sv. Frane, nove crkve sv. Šime koja se ne završava, crkva Gospa od zdravlja i druge. Zadar naprosto „eksplodira.

I na kraju gospodin Domijan zaključuje: 

- Zahvaljujem zadarskoj Gradskoj upravi koja je kontinuirano pratila ovaj projekt, pružala potporu i iskazivala bezrezervno povjerenje i razumijevanje tijekom svih ovih godina.