U subotu 15. srpnja u 20 sati u biogradskom Bure Centru održat će se predstavljanje knjige "Šest milimetara (ispovijest o boli i pobjedi)" autorice Josipe Pavičić Berardini.

Nekadašnja pjevačica i tv voditeljica, tada poznata pod nadimkom Yo, porijeklom iz Škabrnje, prije tri godine saznala je da ima karcinom dojke, nakon čega je obavila dvostruku mastektomiju. Životnu dramu Josipa je obradila upravo u ovoj, svojoj četvrtoj knjizi.

- Živimo u modernom svijetu punom psihičkih napora i stresa, koji nam se gomila godinama a da to ne primijetimo. Zbog toga je sve više autoimunih bolesti i karcinoma, koje nitko ne može izbjeći bez obzira na svoj društveni status i debljinu novčanika. Obolijevaju i stari i mladi, bogati i siromašni, oni koji su do jučer "pucali od zdravlja"... Bolest se, nažalost, može dogoditi svakome. To može biti bilo tko - vi, vaša majka, kći, sestra, supruga, partnerica... O tome obično ne razmišljamo dok se nama ili nama bliskima bolest ne dogodi, napisala ja Pavičić.

Događaj je humanitarnog karaktera, budući da će se 30 posto od utrška za prodaju knjiga (primjerak je 100 kuna) donirati udruzi Europa Donna za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.