ZADAR - Ministar turizma Gari Cappelli proglasio je otvorenim Turističko informativni centar na svečanosti koja je priređena nakon dvogodišnjih radova i ugradnje najsuvremenije opreme.
- Kad sam prije pola godine bio ovdje, bio je to još rusvaj, ali su mi rekli ništa se ne brini. Samo  ti daj novce, bit će to sve u redu i završeno do 1. kolovoza, kazao je ministar turizma. On je izrazio zadovoljstvo što je britanski Telegraph proglasio Zadar „najkul" destinacijom. Ministar je naveo turističke brojke rasta od 30 posto, te 20 posto povećan promet Zračne luke. Nije niti čudo da mu je glumica Tamara Šoletić s prozora ponudila svoj apartman. Dio je to turističkih skečeva koje je prema scenariju „fešte" osmislio Neven Stojaković, a izveli zadarski glumci.

Na svečanosti su svoje zahvale iskazali direktori TZ Grada Zadra i Zadarske županije, Ante Radas i Mihaela Kadija. Uz sam TIC u prizemlju oni će na katu dijeliti uredske prostore i otplaćivati kredit. Za najam susjednog prizemnog prostora na natječaj nije stigla niti jedna ponuda a očekivala se od OTP banke preko koje je išao kredit HBOR-a za ovu investiciju od ukupno 15 milijuna kuna.
Direktor TZ Grada zahvalio je svima koji su sudjelovali na tom dugo pripremanom projektu: od projektanata Ive Letilović i Igora Pedišića, preko konzervatora, izvođačima radova i građevinskom nadzoru, prethodnim gradonačelnicima i ministru turizma. Posebnu zahvalu Radas je iskazao svom prethodniku Zvonku Šupi  koji mu je, kazao je, davao snage da taj projekt privede kraju, iako je bio iznenađen što se njegov prethodnik nije pojavio na svečanom otvaranju. Na pitanje zašto nema Šupe, direktor TZ Grada nije imao odgovor.

Među gostima je, osim pratnje ministra, bila direktorica TZ Grada Splita Alijana Vukšić.

- Otvaranje TIC-a je novi standard zadarskog turizma, istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić, koji je nazvao taj prostor suvremenom recepcijom. On nije samo za posjetitelje Zadra i Zadarske županije, već je namijenjen i građanima, kao mjesto kulturnih i društvenih događanja.

Župan Božidar Longin TIC je nazvao novim domom turističkih djelatnika ali i sjajnim primjerom vertikale u kojoj su se posložili Grad, Županija i Ministarstvo.
"La život je lijep", naziv je zadarskog benda koji je svim sudionicima turističke svečanosti, bio ugodno iznenađenje i pridonio je dobroj atmosferi druženja gostiju, među kojim su bili dominantni zadarski hotelijeri.