ZADAR - Poliklinika, na kojoj traju završni radovi (ispitivanja) s rokom do 13. srpnja, biti će useljena na jesen, potvrdio je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja bolnice

Do tada Bolnica, kao budući korisnik tog medicinskog objekta, mora osigurati komunikaciju medicinskog osoblja i pacijenata s Poliklinikom za što je odavno  izgrađen zatvoreni most. Međutim, on za sada, nema drugi spoj, jer će se rušiti stara bolnička zgrada u kojoj je među ostalim Zarazni odjel, da bi se na toj lokaciji gradila tzv. dnevna bolnica. Za nju je zadarska bolnica dobila 50 milijuna kuna - bespovratnog novca iz EU fondova prema projektnoj dokumentaciji koji je davno izrađen.

Na tu buduću zgradu trebao bi se spojiti most. A prema najnovijem rješenju da bi se mogao koristiti most kao prijelaz iznad ulice Ulice Nikole Šubića Zrinskog, planira se izgradnja spojnog lifta iz bolničkog dvorišta. Kada i kako će se graditi, zamjenik ravnatelja za sad nije precizirao. Još 2014. godine, tadašnja sanacijska uprava Bolnice najavila je rješenju gradnje pripoja s liftom na most, kada su odustali od rušenja zgrada zaraznog odjela, jer nije bilo novca za gradnju nove.

Kad će Bolnica od izvođača radova preuzeti zgradu Poliklinike, kojoj je službeno investitor Ministarstvo zdravlja, to se također ne zna.

Na prošlotjednoj konferenciji za novinare  usput se doznalo kako Bolnici baš i ne ide s liftovima. Dugo građen vanjski lift uz najvišu zgradu Interne, nije prošao tehnički pregled, informacija je zamjenika ravnatelja bolnice, dr. Karuca na pitanje je li taj lift napokon dobio uporabnu dozvolu.