ZADAR - Objavljen je natječaj za prijem redovitih studenata u studentski i učenički dom u Zadru.

Zadarski studenti se, prema Odluci o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2017./2018., natječu za 190 mjesta u Studentskom domu te 76 mjesta u Srednjoškolskom đačkom domu koji prepušta dio svojih nepopunjenih kapaciteta. Za studente na razmjeni rezervirano je dodatnih 10 subvecioniranih mjesta u studentskom domu.

Proteklih godina zabilježen je gotovo dvostruko veći broj prijavljenih, što ne čudi s obzirom da je mjesečna stanarina, koja iznosi 300 kuna, najmanje tri puta manja u odnosu na privatan smještaj.

Pravo na subvencionirano stanovanje ne mogu ostvariti studenti koji su stekli manje od 18 ECTS bodova u akademskoj godini prijave i manje od 40 ECTS bodova prosječno u prethodnim godinama studiranja. Izravan upis ostvaraju izvrsni studenti te studenti lošijeg imovinskog stanja koji su djeca poginulih branitelja te ostvaruje nekoliko obrazovnih uvjeta.

Predaja zamolbi za starije studente traje do 24. srpnja, dok je za brucoše rok 25. srpnja. Tijekom ljeta zadarski studentski dom postaje hostel.