Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako su se stanovima površine između 40 i 60 metara kvadratnih oglašavane cijene najma kretale od 250 eura do 1.100 eura. U Zagrebu su prosječne tražene cijene takvih stanova iznosile 470 eura. U Splitu i Zadru se za njihov mjesečni najam u prosjeku tražilo oko 460 eura, u Opatiji 430 eura, a u Rijeci tek oko 340 eura.
Za najam stanova od 60 do 80 „kvadrata" prosječne su najamnine oglašavane od oko 200 eura, pa sve do oko 2.000 eura. Među gradovima na moru koji su uvršteni u ovo istraživanje, u ovoj „kategoriji" najviše su cijene najma oglašavane u Splitu gdje su u prosjeku iznosile oko 650 eura, dok su u Zagrebu iznosile oko 660 eura, a u Rijeci tek oko 420 eura.
Najamnine stanova velikih površina, 80-100 metara kvadratnih, tijekom lipnja su se penjale čak i do 3.000 eura, a najveća prosječna cijena zabilježena je u Opatiji gdje se za njihov najam u prosjeku tražilo 914 eura - tek 5 eura više nego u Splitu, odnosno preko 100 eura više no u Zagrebu.

 

Nije rijetkost da nekretnine na moru za dugoročni najam traže stranci, najčešće umirovljenici iz Njemačke, Austrije ili Švicarske koji veći dio godine žele stanovati upravo na našoj obali, a u najvećem broju slučajeva pokazuju interes za najmom stanova na sjevernom Jadranu.
Tijekom lipnja putem oglasnika Crozilla.com najviše su se pretraživali stanovi u Zagrebu, zatim garsonijere za najam na području Zadra i Rijeke, a potražnja je vladala i za stanovima koji su se iznajmljivali u Splitu, Osijeku i Puli.