Prekršajni sud u Zadru anonimnom nepravomoćnom presudom na uvjetnu kaznu od šest mjeseci osudio je ženu koja je 12. srpnja prošle godine oko 00,30 sati pored crkve na Trgu Gospe Loretske u Arbanasima počinila nasilje u obitelji prema izvanbračnom suprugu i to ispred zajedničkog maloljetnog djeteta.

Prilikom predaje djeteta, koje je bilo kod njega na čuvanju, žena je muškarca prvo verbalno napala vičući: „Zašto dijete nisi ostavio kod žene koju sam ti spomenula, budalo, nisi normalan" . Zatim ga je, dok je u naručju držala dijete, fizički napala. Povlačila ga je za majicu i grebala po vratu, uslijed čega mu je poderala majicu oko vrata i nanijela ozljede u vidu ogrebotina po vratu.

Okrivljena, koja je ranije prekršajno osuđivana, u svojoj obrani na sudu navela je da se ne osjeća krivom za prekršaj. Njezina kćerka, stara 1 godinu i 4 mjeseca, bila je kod njezinog izvanbračnog supruga i on ju nije doveo kada je trebao, već na njeno inzistiranje našli su se oko ponoći na trgu u Arbanasima. 

- Čekala ga je na autobusnoj stanici i vidjela ga kako gura kolica i da se pritom malo ljulja pa je zaključila da je pijan. Naknadno je osjetila zadah po alkoholu. Malenu je držao tri dana iako ju je trebao držati samo jedan dan pa je i zbog toga bila ljuta jer nije znala što je s malom i nije joj se javljao, a isto tako ju je ljutilo što je u te kasne noćne sate vratio malu, ispričala je na sudu negirajući fizički napad.

Oštećenik je izjavio da je okrivljena tražila da dijete ostavi kod njemu nepoznate osobe, što on nije prihvatio, već joj je rekao da će joj malu predati kada ona završi s poslom i to tamo gdje je tada živjela kod prijateljice. Kada je došao i predao joj dijete, ona ga je verbalno i fizički napala.

Uvidom u policijsko izvješće proizlazi da su na majici muškarca vidljivi tragovi razderotine i to u predjelu oko vrata što je neposrednim zapažanjem utvrdio policijski službenik koji je došao na intervenciju. Stoga sud nije prihvatio navode obrane okrivljene jer su isti kontradiktorni provedenim dokazima.