Predsjednica Sportske zajednice grada Zadra Snježana Jurinić je u prvoj generaciji hrvatskih žena s EU znanjem sportskog upravljanja. 

Uvjerenja o znanju upravljanja dobilo je osam sportskih djelatnica iz različitih udruga koje su prošle višemjesečno školovanje za obavljanje visokih rukovodećih poslova u sportu kroz europski projekt SUCCESS.

Riječ je o europskom projektu kojeg su pokrenuli olimpijski odbori Italije, Francuske, Češke, Litve, Slovačke i Hrvatske. HOO je bio vodeći partner u projektu za koji je u 2015. godini dobio potporu iz programa Erasmus+: Sport, najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje do 2020. godine. Cilj ovog projekta jest doprinos europskom cilju u postizanju pune rodne ravnopravnosti u upravljačkim tijelima i na mjestima odlučivanja u sportskim organizacijama do 2020. godine, a školovanje je prošlo 48 sportskih djelatnica iz šest europskih zemalja.

Na prigodnoj svečanosti organiziranoj u petak u Hrvatskom olimpijskom odboru, licence su im uručile dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden ujedno i predsjednica Komisije za ravnopravnost spolova u sportu, te Alma Papić, koordinatorica za fondove i programe EU u HOO-u.

U ime sportskih djelatnica, HOO-u i njegovom vodstvu zahvalila se upravo Jurinić naglasivši važnost obrazovanja djelatnika na lokalnoj razini kojeg smatra temeljem razvitka sporta u zajednici.

Osim nje, licencije su dobile: članica Izvršnog odbora Zajednica sportskih udruga grada Rijeke Vera Begić Blečić, glavna tajnica Zajednica sportskih udruga grada Vinkovaca, Mirjana Bošnjak Kobaš, glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza Melita Juratek Cipek, glavna tajnica Hrvatskog sportskog plesnog saveza Dragana Majcen, glavna tajnica Hrvatskog triatlon saveza Nataša Preis-Bedenik, stručna suradnica u Sportskoj zajednici Osječko-baranjske županije Mirna Rajle Brođanac i glavna tajnica Hrvatskog biciklističkog saveza Ivana Ruszkowski.

- Vi ste generacija novog europskog znanja sportskog upravljanja. Koristite ga a ja ću biti najponosnija ako to znanje primijenite za što ste i pozvane. Ovo je misija. Ostanite umrežene ne samo u ovome već i inicirajte umrežavanje unutar hrvatskog sporta, kazala je dopredsjednica Paliković Gruden čestitajući dobitnicama ovog važnog uvjerenja.