Nakon obavljenog tehničkog pregleda, budući Turističko informativnog centra (TIC) dobio je danas od Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja uporabnu dozvolu te bi ubrzo trebao svoja vrata otvoriti turistima. Iako je na obilježavanju završetka radova, koji su trajali dvije godine, otvorenje prvotno bilo najavljeno za polovicu lipnja do toga nije došlo zbog nekoliko sitnih zamjerki prilikom pregleda obnovljene palače Cedulin. 

- Samo svečano otvorenje TIC-a održat će se sredinom mjeseca, oko 10. srpnja, no točan datum ovisi o dogovoru s Ministarstvom kulture, odnosno ministrom Cappelijem te predstavnicima Grada i Županije, poručuje Ante Rados, direktor TZ Grada.

Bivši dugogodišnji direktor TZ-a Zvonko Šupe neće imati radno mjesto u novim prostorijama Turističke zajednice. On, naime, nakon godinu dana odlazi sa savjetničkog mjesta u mirovinu.

Graditeljsko - restauratorsko - konzervatorski podvig za 11.4 milijuna kuna koji se prostire na 250 m4 u Ulici Jurja Barakovića predstavljat će „hot spot", odnosno početnu točku gdje će gosti moći primiti sve potrebne informacije o Zadru i Županiji.

Prizemni prostor od 103 m4 imat će komercijalnu namjenu. Podsjetimo, u uvjetima natječaja za najam, koji traje do 10. srpnja, naglašeno je da je zbog tehničkih uvjeta isključena ugostiteljska djelatnost. Na tom je mjestu predviđen ekskluzivan butik odjeće i obuće poznatih robnih marki, parfumerija, banka ili trgovina hrvatskih autohtonih proizvoda.