U prigodi obilježavanja 26. obljetnice utemeljenja 112. brigade Zadar, upriličeno je polaganje vijenaca pred Središnjim Križem na Gradskom groblju u spomen na sve poginule pripadnike 112. i sve hrvatske branitelje koji su položili život na oltar Domovine.

Nakon što su vijence položili roditelji poginulih branitelja, to su učinili i ratni zapovjednici Marko Čulina i general bojnik Mladen Fuzul. Počast poginulim braniteljima odali su u ime Zadarske županije, predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar, zamjenici župana Šime Vicković i Šime Mršić i pročelnik UO za zdravstvo Bernard Maruna. U ime Grada Zadra vijennac su položili gradonačelnik Branko Dukić i zamjenici Jagoda Surać i Ante Babić. Poginulih pripadnika 112. sjetili su se i pripadnici PU zadarske te mnogobrojne udruge proistekle iz Domovinskog rata.

U temelje slobodne i neovisne države Hrvatske, svoje je živote ugradilo 74 pripadnika ove legendarne zadarske postrojbe u Domovinskom ratu, dok se dvojica do danas vode kao nestali. Također, teže i lakše je ranjeno više od 300 pripadnika brigade.

- Obljetnica je prigoda da se još jednom prisjetimo važne uloge 112. brigade u Domovinskom ratu i zahvalimo svim njezinim pripadnicima što su hrabro i odlučno vodili teške bitke te na kraju izvojevali pobjedu nad neprijateljem. Velika je uloga 112. brigade u obrani grada Zadra i njegovog šireg zaleđa kao i doprinos u oslobodilačkim akcijama Maslenica i Oluja, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Branko Dukić naglasivši da je važno čuvati uspomene na događaje u Domovinskom ratu i na hrvatske branitelje te prenositi vrijednosti domoljublja naraštajima koji nisu neposredno sudjelovali u tim ratnim zbivanjima.

Za ukupan doprinos u razvoju hrvatske vojske , sudjelovanju u Domovinskom ratu i stvaranju i obrani samostalne i neovisne Republike Hrvatske, 112. brigada odlikovana je Redom Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u ratu.