ZADAR - Izabran na jednoj i na drugoj listi, nezavisni vijećnik s liste Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač danas je zamrznuo mandat u Gradskom vijeću gdje će ga naslijediti Mladen Malta, dugogodišnji predsjednik Udruženja obrtnika Zadar, koji je bio nezavisan na zajedničkoj listi s MOST-om.

Pupić Bakrač je uputio priopćenje za javnost u kojem obrazlaže zbog čega je "za sada" stavio mandat vijećnika u Gradskom vijeću Grada Zadra u mirovanje. 

- Sve svoje snage usmjeriti ću na front u županijskoj skupštini gdje je na djelu nakaradna koalicija u režiji Longin - Šoša-Sabljar Dračevac. Nastojat ćemo osujetiti pothvate koje priprema Zdenkova družba u Županiji, posebno s koncesijama. Što se tiče gradske razine tu je u toku rat skriven od očiju javnosti kojim kriminalno-klijentelistička-ratno profiterska klika na sve načine pokušava slomiti Branka Dukića. Za sada Dukić još odolijeva. Kako ta klika drži veliku većinu elektora u gradskom vijeću i vodstvu stranke te ne prežu od ucjena i prijetnji mislim da je Dukićevo slamanje samo pitanje vremena. U tom trenutku razmotriti ćemo naše daljnje korake, navodi Pupić Bakrač.

Iako se u ovom sazivu moglo biti vijećnik u Županijskoj skupštini i u Gradskom vijeću, Pupić Bakrač, koji je bio i kandidat za župana, odlučio je biti županijski vijećnik. Isto će napraviti i Ante Rubeša, kojeg će u Gradskom vijeću zamijeniti Tomislav Zelić. Marjana Botić, koja je u prošlom mandatu bila najaktivnija županijska vijećnica, ostaje u Gradskom vijeću Zadra. U Županijsku skupštinu ulazi Kristijan Kotlar sa zajedničke liste Akcije mladih i MOST-a.