Učenici zadarskih srednjih škola pozivaju vas na građansku akciju „Sfinga - prostor za druženje" u subotu 1. srpnja u parku „Sfinga".

Građanska akcija za cilj ima poticanje razvoja lokalne zajednice, poboljšanje uvjeta i kvalitete života u lokalnoj zajednici na području Zadra te poticanje na volonterski rad i uključivanje većeg broja građana u korištenje i očuvanje javnog prostora.

Očekuje vas nekoliko aktivnosti za unapređenje parka "Sfinga": čišćenje parka, sađenje cvijeća, bojanje klupica te izrada labirinta. Nakon radnih akcija koje će trajati od 8 do 18 sati, postavit će se interaktivni obrazovni sadržaji, održati radionice i zaigrati društvene igre. Aktivni mladi Zadrani u večernjim satima organizirali su i kino na otvorenom. Projekcija filma počinje u 21,30 sati, a organizatori pozivaju: "Ponesi svoju dekicu, grickalice i uživaj!". 

Akciju su osmislili mladi grada Zadra u sklopu međunarodnog obrazovnog projekta "Art of Democracy" čiji je nositelj zadarska udruga "Mala filozofija". Projekt je financiran od strane "Anne Lindh Foundation" te sufinanciran od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zadarske Županije.