ZADAR - Prošlo je više od godinu dana od kada je u Zračnoj luci Zadar otkrivena velika krađa putem dvostruke blagajne, nakon čega su otkaz dobili šefica ugostiteljstva i jedan konobar.

Uprava Zračne luke prijavila je slučaj Policijskoj upravi zadarskoj koja je, prema informacijama, koje smo tražili svakih mjesec dana,  radila na  krim - istraživanju. Na naš ponovni upit, glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan danas nam je rekao kako je krim služba napravila izvještaj kojeg je dostavila Općinskom državnom odvjetništvu. Na njima je da dalje odluče što će s tim spisom, kazao je Žodan. Policija nije podnijela nikakvu kaznenu prijavu.

Tek prije mjesec dana, "krimovci" iz riječke policije dobili su suglasnost uprave Zračne luke i odnijeli kompjutor u Rijeku gdje su trebali provesti ekspertiza za koju u Zadru očito nisu kvalificirani. 

Od direktorice Zračne luke Irene Ćosić doznajemo kako je prije mjesec dana, nakon poduže pravne procedure, protiv bivše šefice ugostiteljstva Općinskom sudu u Zadru podnesen odštetni zahtjev na 120 tisuća kuna. 

Koliko je Zračna luka stvarno oštećena, trebalo se znati nakon podugačke policijske istrage. Iako se radi o državnoj instituciji, Županijsko državno odvjetništvo, prema odgovoru, kojeg smo svojedobno dobili od glasnogovornika i predsjednika ŽDO, Gorana Troskota, nije tu našlo interes svog uplitanja u zaštiti državnih interesa.

Da je Zračna luka oštećena, najbolji su pokazatelji izvještaji o poslovanju u ugostiteljstvu. Fiskalna blagajna već je idućeg mjeseca pokazala povećani promet. U izvještaju o poslovanju za 2016. godinu  prihod u kojem je dominatno ugostiteljstva, kako neslužbeno doznajemo, povećan je za gotovo dva milijuna kuna u odnosu na 2015. godinu. Brojke sve govore, a policijska istraga  nije dala odgovor na pitanje kako se dogodilo kazneno djelo, i to prema procjenama upućenih, velikih razmjera.