Index je jučer objavio priču o prijetnjama koje je Jure Zubčić još početkom svibnja primio putem Facebooka i prijavio policiji. U policiji su ga, kaže, uvjeravali da se baš i ne radi o prijetnjama.

Zubčić je na svom profilu objavio otvoreno pismo zastupniku Glasnoviću koje su prenijeli gotovo svi hrvatski mediji. Nakon toga, počeo je primati prijetnje. Prijavio ih je policiji, a tamo je dobio odgovor koji nije očekivao.

 

"Policijski službenik me pitao jesam li politički aktivan, na što sam rekao da jesam, a potom me pitao u kojoj sam stranci. Odgovorio sam mu da sam u SDP-u, na što mi je policijski službenik rekao da je očekivano da dobivam ovakve poruke. Ja sam njemu rekao da ako je očekivano, da onda trebam dobiti policijsku zaštitu, na što je pokušao promijeniti temu. Rekao je kako on nije baš tako mislio...", ispričao je Zubčić Indexu.

 

"Uzeli su mi kontakt i rekli da će me obavijestiti, ali do dana današnjeg me nitko nije kontaktirao. Bilo je još nekih poruka i komentara, ali su to bile uvrede, a ne prijetnje. I danas sam onu prijetnju objavio na Twitteru jer se ovih dana dešavaju Janica, Plenković, Košić. Ne odobravam prijetnje i shvaćam da je prijetnja državnom službeniku viši nivo, ali pred zakonom smo jednaki i svaka prijetnja je prijetnja. Ali očito postoje jednakiji. Neka bar kažu tko je jednak, a tko jednakiji, pa da znamo kako ćemo", rekao nam je Zubčić jučer nakon što je u Tisnom uhićen Ilija Komšić koji je prijetio sisačkom biskupu Vladi Košiću.

Nakon što je Index pisao o njegovom slučaju, Zubčić je pozvan u policiju gdje je pokrenut postupak u kojemu je on oštećenik. Ovu informaciju nam je potvrdio sam Zubčić, a o detaljima postupka nije mogao govoriti jer je istraga u tijeku.