ZADAR - Mega jahta „Ocean Victory" na svojoj prvoj plovidbi Jadranom dočekala je ljeto u Zadarskom kanalu. 

Tamo se jedino mogla usidriti 140 metara duga i 28 metara široka jahta, elegantnog dizajna, u vlasništvu jednog od najbogatijih Rusa, 69- godišnjeg Viktora Rashnikova, „teškog", prema Forbesu 6,5 milijardi USD.

On je svoje bogatstvo stekao u industriji željeza i čelika te je trenutno na čelu kompanije Magnitogorsk Metallurgical Enterprise. I njegova jahta, s čak sedam paluba, je među najvećima na svijetu. Izrađena je 2014. godine i drži 12. mjesto na svijetu. U Zadarskom kanalu vezala se 20. lipnja i danas će otploviti.

Privezana je na mjesto gdje se sidre kruzeri, plijeneći poglede s Pozdrava suncu na zadarskoj rivi. Kako i ne bi kada se i s daljine vidi bogata oprema od helikoptera do pratećeg glisera od 14 metara. 

Ocean Victory plovi pod zastavom Kajmanskih otoka, doznali smo u Lučkoj kapetaniji Zadar, gdje je prijavljen dolazak i odlazak broda. Pa je tako jutros u Marinu Zadar uplovila jahta,  naziva Bambina, simboličnog u odnosu na "grdosiju" koja je ostala izvan lučkog područja.
Tko je među onima koji su uživali u ekstravaganciji jedne od najvećih jahta koje su pristale u Zadarskom kanalu, to se ne zna. Ocean Victory je uplovio u naš dio Jadrana iz Trsta i prvo im je odredište 7. lipnja bio Rovinj.

Ipress je objavio kako je jahta izgrađena u skladu s najvišim standardima i pravilima SOLAS konvencije (Safety Of Life At Sea) kao i pravilima za zaštitu okoliša te je opremljena vrhunskom tehnologijom poput „zero speed" stabilizatora koji jahtu održavaju stabilnom u svim uvjetima.

Može primiti 26 gostiju smještenih u 13 kabina te 50 članova posade koji će brinuti da gostima u svakom trenutku sve bude na raspolaganju. Kako gostima ne bi bilo „dosadno" na brodu se nalazi čak 6 bazena, teretane, kino dvorana, beauty salon, restoran, opservatoriji, knjižnica, brojni saloni te mnoštvo drugih prostorija opremljenih raznim sadržajima i obiljem luksuza.