ZADAR- Dva i pol sata s podužom stankom trajala je konstituirajući sjednica Gradskog vijeća Zadra na kojoj je 31 gradski vijećnik potpisao i prisegnuo mandat od četiri godine.

Na sjednici je za predsjednika Gradskog vijeća izabran Zvonimir Vrančić, dok su dopredsjednici postali Dražen Grgurović i Sabina Glasovac. Petoro vijećnika Akcije mladih i MOSTA diglo je ruke je protiv Grgurovića, za Sabinu je četvoro bilo suzdržano dok joj je Marko Pupić Bakrač  dao svoju podršku. On je ujedno zamolio javno Glasovac da vodstvo njezine stranke reagira na Renatu Sabljar Dračevac koja, kazao je on, radi protiv SDP-a.

- Jučer sam doživio političku nirvanu jer na osnivačkoj skupštini Zadarske županije, prolazili su me trnci od miline i sreće, svjedočio sam kako tajni savez između SDP-a i HDZ-a postaje javan. Na Gradskom vijeću sam danas doživio sreću kada sam shvatio da mi Reno Sinovčić više ne sjedi  i "ne čuva" leđa leđa. Nije bilo ugodno protekle četiri godine, kazao je Pupić Bakrač.
Novi, stari predsjednik Gradskog vijeća upozorio ga je da je malo otišao iza dnevnog reda sjednice. Vrančić je izrazio uvjerenje da će Gradsko vijeće djelovati u boljem ozračju tolerancije. Najavio je bezbroj odluka koje će se donijeti za razvoj Grada, ali i jedinstvo Vijeća u presudnim trenucima koji ako budu za Zadar. Predsjednik Vrančić obećao je u ime vijećnika suradnju s izvršnom vlasti na čelu s gradonačelnikom Brankom Dukićem, ali i to da će Gradsko vijeće biti korektiv na čemu nam Gradonačelnik neće zamjeriti, kazao je HDZ-ov Zvonimir Vrančić.

On je dopunio sjednicu s osnivanjem članova 16 odbora Gradskog vijeća. Dok je predsjednik Mandatno-imunitetne komisije nakon stanke i dogovora postao SDP-ov Darko Vrdoljak, za predsjednika Odbora za imenovanje izabran je HDZ-ov Bruno Milin. On je i predsjedavao Vijećem do izbora Vrančića koji je preuzeo palicu predsjednika.