Nakon odlaska Borisa Skroće s mjesta direktora KK Zadar, svoju kandidaturu priopćenjem za medije najavio je Marko Pupić Bakrač, izabrani vijećnik liste Akcije mladih i MOST-a.

Njegov dopis donosimo u cijelosti: 

U ovom trenutku kada svi napuštaju brod koji tone i ne vidi se svjetlo na kraju tunela usprkos vrlo izvjesnoj mogućnosti da se sva krivica za nagomilane probleme i posljedice svali na mene kandidirati ću se za direktora KK Zadar.

Košarka je venama od djetinjstva, ne mogu mirno gledati nadolazeću kataklizmu, a da ne pokušamo nešto poduzeti. Mnogi su me odgovarali od ovog kako oni kažu samoubilačkog čina. No jednom prilikom je bivši predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega ustvrdio da nikada u životu nije vidio tvrdoglavijeg čovjeka. Odlučio sam zanemariti sve savjete, nikoga ne poslušati pa ako i bude političko samoubojstvo neka bude baš ovako, na ovaj način.

Bezbolnih rješenja nema, ali racionalnih ima. Ona su jednim dijelom sadržana u našem predizbornom programu Deklaracija zadarskog preporoda. Više o našem viđenju rješavanja problematike, razvoju zadarske košarke i sporta uopće iznijet ću kada službeno otpočne kandidacijski proces.