Danas je u Zadru Hrvatsko društvo estetske dentalne medicine uručilo Općoj bolnici Zadar ček u vrijednosti od nešto manje od 20 000 kuna.

Bolnica je odlučila ovaj novac proslijediti na račun zadarske Lige protiv raka za potrebe kupnje linearnog akceleratora , aparata za zračenje neophodnog OB Zadar za liječenje onkoloških bolesnika.

Tom je prigodom upriličena i konferencija za novinare na kojoj je tajnik Lige protiv raka Vladislav Tomčuk izvijestio kako uređaj košta oko 4 milijuna eura te da je s najnovijom donacijom do sada prikupljeno nešto više od 406 tisuća kuna.

-Zamjenik ravnatelja Opće Bolnice Zadar dr. Edi Karuc zahvalio se Hrvatskom društvu estetske medicine te poručio kako je realno očekivati da ze četiri godine linearni akcelerator bude u funkciji.

Donaciju je domaćinima uručio dr. Hrvoje Starčević.

- Sredstva su prikupljena na Kongresu esztetske i dentalne medicine održanom u Zadru u svibnju. Zanimljivo je da su nagrađeni liječnici prikupljenoj svoti nadodali po 5000 kuna i tako udvostručili donaciju. Osobno znam što ovaj uređaj znači ljudima, moja je majka preminula od karcinoma. Ovo je početak, gledat ćemo svaku priliku da nastavimo sa donacijama, rekao je Starčević.