Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim državljaninom Poljske, koji je u utorak zatečen u moru kod Ugljana, zbog sumnje u ubojstvo 37-godišnje državljanke Poljske.

Njega se sumnjiči da je u utorak poslijepodne, za vrijeme plovidbe između Ugljana i Ošljaka, na gliseru poljske zastave, iz za sad neutvrđenih razloga fizički napao i ozlijedio 37-godišnjakinju koja je nakon napada završila u moru gdje se utopila.

52-godišnjak je uz kaznenu prijavu priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Kako smo ranije javljali, 6. lipnja u 16.47 sati voditelj motorne jahte „Gandalf", njemačke zastave, obavijestio je službenike MRCC Rijeka o muškarcu u moru kojega je izvukao na palubu i koji je u stanju šoka davao nesuvisle podatke o nestanku ženske osobe, navodno njegove prijateljice.

Odmah po zaprimanju poziva službenici Lučke kapetanije Zadar u koordinaciji sa MRCC Rijeka pokrenuli su potražnu akciju u Zadarskom kanalu, a u koordinaciju je uključena i Pomorska policija Zadar. U potragu je angažiran i zrakoplov tipa Pilatus, koji je s preletima područja potrage započeo u 18.15 sati, da bi već nakon pola sata dojavio o pronalasku plutajućeg tijela na poziciji sjeveroistočno od pretpostavljene pozicije nestanka.

Nedugo potom iz mora je izvučeno beživotno tijelo mlađe ženske osobe, najvjerojatnije nestale za kojom se i tragalo. Krenula je krim istraga koja je završila kaznenom prijavom zbog sumnje u ubojstvo.

Muškarac, optužen za ubojstvo, bio je po dolasku spasitelja i policije u vidno alkoholiziranom stanju.

Par je bio u vezi. Kako saznajemo muškarac je desetak dana već boravio na zadarskom području, a žena mu se priključila nekoliko dana prije ubojstva. Ozljede ektremiteta i glave upuću na fizički napad, borbu i ubojstvo.

Danas tijekom dana osumnjičeni će biti priveden Županijskom državnom odvjetništvu.