ZADAR- Dok su u većini od 11 općina i Gradu Pagu nakon 20 sati objavljeni prvi i uglavnom potpuni rezultati na stranici Državnog izbornog povjerenstva, u Vrsima nije upisana niti jedna brojka. Tamo je bila najveća izlaznost, a vodila se velika borba između HDZ-ove Sandre Vukić i nezavisnog Luke Perinića. Rezultati su se pojavili kasnije i pokazali da je dosadašnja načelnica izgubila izbore od najmlađeg novog načelnika općine u Zadarskoj županiji. Perinić ima 26 godina.

Najčudesniji rezultat drugog kruga lokalnih izbora je Grad Pag, gdje je HDZ-ovog Igora Karavanića s 50.60 % pobijedio Ante Fabijanić, kandidat za gradonačelnika MODES-a i Reformista.

Marin Gulan, kandidat HDZ-a i HNS-a dobio je novi mandat načelnika Galovca. HDZ je izgubio izbore u Posedarju od nezavisnog Ivana Klanca. HDZ-ov Marko Kolega, kandidat koalicije pet stranaka, pobjednik je izbora u Kalima nad SDP-ovim Duškom Vidovom koji je ostao bez novog mandata. HDZ-ova kandidatkinja Nataša Durbić nova je načelnica općine Gračac. Milivoj Kurtov iz iste stranke dobio je veteranski mandat u Pakoštanima nakon pobjede nad Žonijem Maksanom, kandidatom HSP AS. U Škabrnji je s pola prebrojanih glasova više od 76 posto dobio je dosadašnji HDZ-ov načelnik Nediljko Bubnjar.

U Salima je novi mandat dobio HSS-ov Zoran Morović s 51.9 % podrške glasača, u Kolanu je pobijedio Marin Pernjak iz iste stranke, dok je u Povljani nezavisni Ivica Pogorilić odnio pobjedu nad HDZ-ovim kandidatom za načelnika te općine u kojoj je HDZ dugo vladao.