U zadarskom coworking prostoru COIN svoje je radno mjesto pronašao Derek Loudermilk, profesionalni avanturist, voditelj Art of Adventure Podcast-a, poslovni trener za lokalne nezavisne poduzetnike i autor bestselera.

Dereku je Zadar dom na tri mjeseca, a u suradnji s COIN-om u četvrtak je kroz interaktivno predavanje Zadranima predstavio vrste poslovanja koje im mogu omogućiti život kakav on vodi. A njegov život opisuju: put oko svijeta, upoznavanje novih ljudi, uživanje u poslu, ali i provođenje vremena s obitelji. 

Od profesionalnom bicikliranja do znanstvenih voda - Derek je dugo vremena pronalazio svoj poslovni put. Prekretnica u njegovom životu bio je liječnički nalaz koji je pokazivao začepljenje žila u glavi te 25 % vjerojatnosti za oporavak.

- To me je natjeralo na razmišljanje. Shvatio sam da mogu živjeti 100 godina, ali mogu i umrijeti sutra. Stoga, moram dizajnirati život kakav želim živjeti. Sve moje poslove povezivala je želja za učenjem i podučavanjem te novi izazovi kao osobna motivacija, prepričava Derek. 

Danas je poslovni trener za lokalne nezavisne poduzetnike. Opis posla, kojeg ne veže lokacija, obuhvaća učenje ljudi koji pokreću posao od nule. Kao poslovni trener, Derek postiže izvrsne rezultate. 

Zadar je pronašao na listi digitalnih nomada koji su ga označili kao siguran i miran grad, što mu je bilo iznimno bitno zbog šestomjesečnog sina. Osim u COIN-u, dane provodi razgledavajući prirodne ljepote Zadarske županije na svojoj bicikli.

- Tijekom putovanja, um ti se otvori. Kad si na istom mjestu, postaneš rob navike. No, zašto je važnije od kako. Morate se zapitate što volite kod svog posla i zašto želite putovati, poručio je Derek koji je posjetitelje u COIN-u uveo u svoj svijet, ali tražio i od njih da mu predstave svoje ideje kako bi mogli dijagnosticirati što im nedostaje na putu do njihove realizacije.

- Uvijek koristimo ovakve prilike za edukaciju i razmjenu iskustva, kako bi zainteresiranima približili koncept coworkinga, colivinga i cotravellinga te ih inspirirali. Tijekom ova tri mjeseca COIN se Dereku pokazao kao idealan prostor gdje može odrađivati svoj posao. Korisnici odabiru jedan od paketa u ponudi koji je prilagođen njihovim potrebama. Zadnjih godinu dana osnovali smo malu coworking zajednicu od 20-ak ljudi, a turistima je zanimljivo upoznati tu zajednicu jer je coworking kao način rada u svijetu vrlo popularan, poručila je Slavica Kosović, domaćin COIN-a.