ZADAR- Danas su postavljena čelično - čipkasta vrata na ulaz u Almayer Art & Heritage Hotel koji bi se trebao otvoriti 15. lipnja, na dan početka glavne turističke sezone.
Poslijepodne su postavljena vrata, dizajnerski rad Ante Filipović Grčića koji je sa suvlasnikom hotela Vjekoslavom Bobićem pratio njihovu ugradnju. Vrata su nas svojim izgledom osvojila na prvi pogled, a na drugi su nam dizajner i suvlasnik koji je vjerovao u njegovo djelo, ukazali da se u njima krije i vizualni identitet hotela.

Njega je još prošle jesni napravio grafički dizajner Filipović Grčić kojem su zahtjevni suvlasnici zadarskog hotela supružnici Irina Bakija i Vjekoslav Bobić (ona podrijetlom iz Malog, a on iz velog Pašmana) zakucali na vrata njegovog 2FG studija u Šibeniku.

Da su vlasnici novog zadarskog hotela s četiri zvjezdice znali što hoće, vidi se po svakom detalju kojeg su pomno planirali i izveli u interijeru, ne štedeći dragocjeno vrijeme za zaradu u proteklih 20 mjeseci.

I dok im je njihov tajni vrt mirisao po narančama, malo se otegnula izvedba oranžerije u dvorištu odavno uređenom i tradicionalno popločanom. Zato su danas na FB hotela Almayer pohvaljeni majstori tvrtke Inproteh iz Ogulina. Oni su doveli do finiša zadarskog baštinskog i umjetničkog hotela u kojem je uređene devet soba s 24 ležaja i bistro s novom ugostiteljskom ponudom koja će kao i Almayer, prema najavi, biti jedinstveni u zadarskoj turističkoj ponudi.