ZADAR - Prelaskom na novi posao gradonačelnika Zadra, dr. Branku Dukiću sporazumno prestaje radni odnos u zadarskoj bolnici.

Ravnatelj bolnice jučer je vršiteljem dužnosti pročelnika Službe za ginekologiju i opstetriciju imenovan je Zdenko Matas, dr.med.specijalist ginekologije i opstetricije, uži specijalist humane reprodukcije. Bolnica za mjesto pročelnika službe na kojem je dr. Dukić bio prvi, izbaran 2014. godine na mandat od četiri godine, mora objaviti javni natječaj.

Suprotno uvjeravanju zamjenika ravnatelja Bolnice, dr. Edija Karuca da je javni natječaj bio i prvi put kada su u ustroj bolnice uvedeni pročelnici, oni su birani internim natječajem. Bilo je to u svibnju 2014. godine kada je na osnovu nove sistematizacije radnih mjesta u bolnici i izmjene Statuta, proveden interni natječaj za 78 rukovodećih mjesta. Javnost je za njega doznala kada je tadašnja sanacijska upraviteljica Mirjana Mrčela izabrala dr. Jadranka Turčinova za pročelnika službe interne, a žalbu je uložio dr. Aleksandar Knežević. Cijeli slučaj dobio je političku konotaciju a Sanacijsko vijeće potvrdilo je dr. Turčinova.

Na osnovu novog Pravilnika resornog ministarstva, u Bolnic je u tijeku izrada nove sistematizacije. Ona je napravljena u dijelu administrativnog osoblja, a do jesni će biti završena i u najvažnije dijelu medicinskog kadra, najavio je dr. Karuc.

Dogodine bi se trebao objaviti javni natječaj za pročelnike službe, na koje se može javiti bilo tko izvan bolnice, koji ispunjava uvjete, kazao je zamjenik ravnatelja. Ako do tada ne dođe do još jedne promjene Pravilnika, dodajemo mi.