ZADAR - Danas je službeno prestao mandat dojučerašnjem gradonačelniku Božidaru Kalmeti te njegovim zamjenicima Zvonimiru Vrančiću i Ivici Vlakiću. Svi oni prema zakonu, kao dužnosnici imaju pravo još šest mjeseci primati naknadu za plaću i osiguranje radnog staža, informirala nas je Mirjana Zubčić, pročelnica Ureda Grada Zadra.

Prije nego je stupila na dužnost dogradonačelnice Zadra, Jagoda Surać je bila vršiteljica dužnosti  pročelnice za gospodarenje gradskom imovinom. Do objave natječaja za v.d. pročelnicu imenovana je pravnica Ružica Vrdoljak. On je do sad bila voditeljica Odsjeka za gospodarenje zemljištem u istom odjelu. Za sada je upražnjeno mjesto drugog zamjenika Ante Babića, koji je do ulaska u ured u kojem je do sada sjedio Vrančić, bio pomoćnik pročelnice za komunalne poslove.
Ured preko puta kojeg je koristio Ivica Vlakić, dodijeljen je Jagodi Surać, dok je novi gradonačelnik Branko Dukić uselio u ured u kojem je bio Kalmeta. Njegova tajnica od prvog dana, Mirjana Dragičević do daljnjega ostaje tajnica i gradonačelnika Dukića.

Božidar Kalmeta najavio je kako će aktivirati mirovinu na koju ima pravo sa zastupničkim stažem, a sa svojih 59 godine želi još biti radno aktivan. Želio bi to i Zvonimir Vrančić ali godine su ga već sustigle za starosnu mirovinu. Vlakić je u gradsku upravu došao iz privatnog biznisa kao koalicijski partner, a odlazi kao protukandidat za mjesto gradonačelnika nove stranke koje nije osvojila niti jedan mandat u Gradskom vijeću.