Nakon ponovljenih izbora na jednom biračkom mjestu, rezultati za župana i skupštinu postali su službeni. Županijsko izborno povjerenstvo danas je objavilo popis članova Županijske skupštine.

Od ukupno 162.510 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 73.938 birača, odnosno 45,50%. Nevažećih je bilo čak 4.200 (5,68%) listića.

Većinu mjesta u Županijskoj skupštini osvojila je koalicija HDZ- HSP AS - HSU - HRAST - NARODNA STRANKA REFORMISTI. S 52,07 % potpore birača njima su pripala 22 mjesta. Među izabranima su i zaposlenici Grada poput glasnogovornice Marine Mihovilović Pajkin te gradskih pročelnika Jose Nekića i Marija Pešuta. Posljednja dvojica na tom su mjestu bili i u prošlom mandatu Županijske skupštine s tim da je Pešut pred kraj zamijenio dugogodišnju županijsku vijećnicu i bivšu pročelnicu za financije Grada Grozdanu Perić. Njenim odlaskom u Sabor, on je zauzeo njezino mjesto u Županiji.  

Na popisu su redom: Božidar Longin, Željko Lončar, Snježana Jurinić, Melanija Ražov Radas, Dalibor Barešić, Branislav Jelenić, Jadranka Grabić, Joso Nekić, John Ivan Krstičević, Željko Šoša, Marina Mihovilović Pajkin, Zoran Šikić, Nevenka Marinović, Nikica Čalušić, Dario Perković, Nataša Turbić, Suzana Dundović, Ante Župan, Darko Pedić, Vesna Sabolić, Željko Dilber i Mario Pešut. Stranka će odlučiti tko će na vijećničkom mjestu zamijeniti novog župana Božidara Longina koji je u skupštinu ušao kao nositelj liste. 

Koalicija SDP- HNS - DSU- HSS s 18,71 % glasova dobila je 8 mjesta. U skupštinu su izabrani: Renata Sabljar-Dračevac, Nino Mrčela, Milan Stojanov, Suzana Jakovac, Josip Tičić, Radoslava Gregov, Marino Rukavina i Robert Pelicarić. Kandidat SDP-ove koalicije Radoslav Đurić odabran je za dodatnog člana Županijske skupštine. Naime, ŽIP je utvrdio da na provedenim izborima u županijskoj skupštini nije osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine te se zbog toga broj članova županijske skupštine povećao za 1 mjesto.

Samo jedno mjesto manje od vodeće oporbene stranke na izborima je osvojila koalicija Akcije mladih i MOST-a. S njihove liste izabrano je njih sedam: Marko Pupić-Bakrač, Stipe Bjeliš, Ksenija Gregov, Marjana Botić, Mladen Meštrović, Ante Rubeša i Ivan Matić.

Jednak broja mjesta (2) osvojili su Živi zid te koalicija MODES - HSP. Županijski vijećnici Živog zida su Josip Plazibat i Ana Klarić Bubica, dok su s liste MODES-a i HSP-a izabrani Rudolf Dvorski i Drago Čulina.

Napomenimo kako su ovo imena kandidata koja su izborila mjesta u Županijskoj skupštini prema izbornim rezultatima, ali stranke će još dogovoriti eventualne preinake.