ZADAR - Novi zadarski župan službeno je Božidar Longin, a njegovi zamjenici Šime Vicković i Šime Mršić. Jučer ponovljeni izboru u Obrovcu riješili su dilemu o tome hoće li biti drugog kruga izbora za župana Zadarske županije.

Ishod ponovljenog glasanja na biračkom mjestu u Bilišanima, donio je HDZ-ovom kandidatu Božidaru Longinu koji glas manje, ali dovoljno da postane pobjednikom prvom izbornog kruga s konačnih 50.09 posto glasova. Na kraju izbornog dana 21. svibnja prebrojano je 50.11 posto glasova. Longinova protukandidatkinja SDP-ova Renata Sabljar Dračevac prerano je javnosti objavila moguće čudo u drugom izbornom krugu. Na području Županije drugi krug bit će u nedjelju za Grad Pag i devet općina.
I dok policija po nalogu Odvjetništva ispituje u javnosti, zahvaljujući RTL-ovoj novinarki iz Zadra, Nikolini Radić Anić potvrđen slučaj kupovine glasova dovezenih glasača iz Srbije, tamo je jučer sve bilo jasno. Od 473 upisanih birača, jučer je na izbore izašlo njih 96. Nedjelju prije glasalo je 196 birača koji su trebali imati prijavljeno prebivalište na području Grada Obrovca.

Policija još istražuje taj slučaj kojeg su već obradili mediji a prozvani političari se očitovali.